Рецепти
Ореовки со смокви Ана Ѓорова

Одлични за секакви пригоди, семејни слави и родендени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви смокви(30 )

Ореви(цели јатки )

Шеќер(200 Грама)

Вода(10 Супени лажици)

Маргарин(125 Грама)

Мелени бадеми(200 Грама)

Мелени ореви(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сувите смокви се попаруваат во врела вода и се оставаат да отстојат околу 10 минути колку да омекнат.
  2. Јатките на оревите се потпекуваат на рингла и се оставаат настрана.
  3. На попарените смокви им се отсекуваат рачките и потоа внатре се полнат со јатките од ореви.
  4. Фил: во еден сад се става 200 г шеќер, се додаваат 10 лажици вода и се оставаат да провријат. Се додаваат 125 г маргарин, мелените ореви и мелените бадеми.
  5. Се зема дел од оваа смеса и малку се расплескува, во средината се става смоквата и потоа се формира бомбица.
  6. Постапката се повторува со сите смокви, а потоа бомбиците се валкаат по желба во мелени ореви, а може и кокос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: