Рецепти
Оризова каша Ана Ристеска

Започнете го денот со појадок кој ви се насмевнува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз за суши(1/2 Чаша)

Вода(3-4 Чаши)

Јајце(2 )

Сланина(1 Парче)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Оризот и водата измешајте ги во тенџере.
  2. Гответе на силна температура додека водата почне да врие со повремено мешање за оризот да не се залепи.
  3. Потоа намалете ја температурата на средно, покријте го тенџерето и оставете оризот да се вари 15 минути.
  4. Додека оризот се вари испржете две јајца на око и едно парче сланина.
  5. Кога оризот ќе се свари ставете го во чинија, а одозгора ставете ги јајцата и сланината.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: