Рецепти
Овошен колач Ана Ѓорова

Лесен десерт за овошно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Брашно(2 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Јагоди(или друго овошје по желба )

Шлаг крем ванила

Бело чоколадо(рендано )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јајцата се матат добро со шеќерот и кога ќе згусне смесата, се додаваат маслото, млекото и брашното, претходно помешано со печивото.
  2. Смесата се истура во подмачкано и набрашнето плехче, се пече во загреана рерна на 190 степени додека да фати коричка.
  3. Се вади плехот од рерна и се распоредува овошјето по целото тесто (може да биде овошје по желба-вишни, праски, јагоди, јаболки или круши или некаква комбинација по вкус, пример вишни и јагоди).
  4. Плехчето се враќа во рерната да се пече. Дел од овошјето при печењето од тежината ќе навлезе во тестото, а еден дел останува на површината.
  5. Кога колачот ќе се испече, се става убаво да се излади, а потоа се украсува со шлаг, се ренда бело или црно чоколадо и се ставаат парчиња свежо овошје.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: