Рецепти
Овошен колач Ана Ѓорова

Лесен десерт за овошно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Брашно(2 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Јагоди(или друго овошје по желба )

Шлаг крем ванила

Бело чоколадо(рендано )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јајцата се матат добро со шеќерот и кога ќе згусне смесата, се додаваат маслото, млекото и брашното, претходно помешано со печивото.
  2. Смесата се истура во подмачкано и набрашнето плехче, се пече во загреана рерна на 190 степени додека да фати коричка.
  3. Се вади плехот од рерна и се распоредува овошјето по целото тесто (може да биде овошје по желба-вишни, праски, јагоди, јаболки или круши или некаква комбинација по вкус, пример вишни и јагоди).
  4. Плехчето се враќа во рерната да се пече. Дел од овошјето при печењето од тежината ќе навлезе во тестото, а еден дел останува на површината.
  5. Кога колачот ќе се испече, се става убаво да се излади, а потоа се украсува со шлаг, се ренда бело или црно чоколадо и се ставаат парчиња свежо овошје.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: