Рецепти
Овошна салата
Овој рецепт е лесен за подготовка и освежителен за летните периоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јаболко(3 )
Круша(3 )
Праска(6 )
Рум(4 Супени лажици)
Шлаг во прав(400 Грама)
Вода(4 Супени лажици)
Шеќер(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Овошјето убаво се мие, се лупи и се сече на коцки.
- Потоа се распоредува во садови ( во кои ќе се служи ).
- Се подготвува шербет: во помало тенџере на оган се мешаат водата и шеќерот додека се растопи шеќерот.
- Овошјето попрскува со приготвениот шербет и со румот, па се остава во ладилник да се лади.
- Откога ќе олади, му се додава шлагот и се поросува со цимет по желба.
- Одозгора салатата може да се украси со парчиња праски или кајсии ( или друго овошје по желба ).
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во