Рецепти
Овошна салата Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготовка и освежителен за летните периоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(3 )

Круша(3 )

Праска(6 )

Рум(4 Супени лажици)

Шлаг во прав(400 Грама)

Вода(4 Супени лажици)

Шеќер(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Овошјето убаво се мие, се лупи и се сече на коцки.
  2. Потоа се распоредува во садови ( во кои ќе се служи ).
  3. Се подготвува шербет: во помало тенџере на оган се мешаат водата и шеќерот додека се растопи шеќерот.
  4. Овошјето попрскува со приготвениот шербет и со румот, па се остава во ладилник да се лади.
  5. Откога ќе олади, му се додава шлагот и се поросува со цимет по желба.
  6. Одозгора салатата може да се украси со парчиња праски или кајсии ( или друго овошје по желба ).
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: