Рецепти
Овошна салата Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготовка и освежителен за летните периоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(3 )

Круша(3 )

Праска(6 )

Рум(4 Супени лажици)

Шлаг во прав(400 Грама)

Вода(4 Супени лажици)

Шеќер(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Овошјето убаво се мие, се лупи и се сече на коцки.
  2. Потоа се распоредува во садови ( во кои ќе се служи ).
  3. Се подготвува шербет: во помало тенџере на оган се мешаат водата и шеќерот додека се растопи шеќерот.
  4. Овошјето попрскува со приготвениот шербет и со румот, па се остава во ладилник да се лади.
  5. Откога ќе олади, му се додава шлагот и се поросува со цимет по желба.
  6. Одозгора салатата може да се украси со парчиња праски или кајсии ( или друго овошје по желба ).
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: