Рецепти
Папалини со лимон Ана Ѓорова

Вкусен ручек за љубителите на риби

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Папалини(1 Килограм)

Лимон(3 )

Морков(4 )

Ловоров лист(5-6 )

Вода(200 Милилитри)

Оцет(100 Милилитри)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(100 Милилитри)

Доматен сос(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рипчињата се чистат и се мијат. Се посолуваат.
  2. Лимоните се сечат на кругови и се редат како подлога во тавата.
  3. Морковите (исечкани на тркалца) се редат врз лимоните.
  4. Рибите се редат една спроти друга сè додека се пополни тавата.
  5. Се попрскува тавата со масло, се посолува со зачини и рибите се печат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: