Рецепти
Папалини со лимон Ана Ѓорова

Вкусен ручек за љубителите на риби

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Папалини(1 Килограм)

Лимон(3 )

Морков(4 )

Ловоров лист(5-6 )

Вода(200 Милилитри)

Оцет(100 Милилитри)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(100 Милилитри)

Доматен сос(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рипчињата се чистат и се мијат. Се посолуваат.
  2. Лимоните се сечат на кругови и се редат како подлога во тавата.
  3. Морковите (исечкани на тркалца) се редат врз лимоните.
  4. Рибите се редат една спроти друга сè додека се пополни тавата.
  5. Се попрскува тавата со масло, се посолува со зачини и рибите се печат.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: