Рецепти
Парчиња лосос со мак Ана Ристеска

Лесен и брз рецеп за ручек од лосос со мак за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(4 Парчиња)

Афион(4 Супени лажици)

Јогурт

Кромид(1 Главица)

Целер(1 страк )

Морков(1 )

Ловоров лист

Масло(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Отстранете ја кожата од рибите и заврзете ги со конец.
  2. Ставете ја кожата во една тава со исечканиот зеленчук и ловорот. Полијте ја со 2 чаши вода и пржете ја 15 минути. Посолете и извадете ја.
  3. Извалјајте ги парчињата риба во макот и пржете ги во тавата неколку минути од секоја страна. Посолете ги и тргнете ги на страна.
  4. Во тавата ставете ги маслото и кожата, оставете да се редуцира до 2 лажици сос.
  5. Додајте го јогуртот и оставете го на тивок оган да се згусне.
  6. Вратете ги рибите во тавата, извалкајте ги во сосот и сервирајте ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: