Рецепти

Парчиња лосос со мак
Лесен и брз рецеп за ручек од лосос со мак за целото семејство
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лосос(4 Парчиња)
Афион(4 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Целер(1 страк )
Морков(1 )
Масло(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Отстранете ја кожата од рибите и заврзете ги со конец.
- Ставете ја кожата во една тава со исечканиот зеленчук и ловорот. Полијте ја со 2 чаши вода и пржете ја 15 минути. Посолете и извадете ја.
- Извалјајте ги парчињата риба во макот и пржете ги во тавата неколку минути од секоја страна. Посолете ги и тргнете ги на страна.
- Во тавата ставете ги маслото и кожата, оставете да се редуцира до 2 лажици сос.
- Додајте го јогуртот и оставете го на тивок оган да се згусне.
- Вратете ги рибите во тавата, извалкајте ги во сосот и сервирајте ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во