Рецепти
Паста салата со маслинки и печурки Ана Ѓорова

Лесна салата од тестенини – совршена за вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(450 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Балсамико сос(1 Чаша)

Мајонез(1/4 Чаша)

Шеќер(1 Супена лажица)

Шери домати(2 Чаши)

Свежи шампињони(120 Грама)

Црни маслинки(2/3 Чаши)

Зелена пиперка(1/2 )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рендан пармезан(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сварете ги тестенините во тенџере со солена вода според упатството на пакувањето, а потоа добро исцедете ја, оставете ги настрана во голема чинија за сервирање и оставете да се оладат.
  2. Во меѓувреме, во мал сад измешајте го балсамико сосот, мајонезот и шеќерот.
  3. Во садот со тестенините додајте преполовени шери домати, маслинки, сечкани печурки на ленти, сол, бибер и сечкана пиперка.
  4. Измешајте убаво, а потоа полијте со балсамико смесата. Наросете пармезан и послужете го оброкот ладен.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: