Рецепти
Паста салата со маслинки и печурки Ана Ѓорова

Лесна салата од тестенини – совршена за вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(450 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Балсамико сос(1 Чаша)

Мајонез(1/4 Чаша)

Шеќер(1 Супена лажица)

Шери домати(2 Чаши)

Свежи шампињони(120 Грама)

Црни маслинки(2/3 Чаши)

Зелена пиперка(1/2 )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рендан пармезан(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сварете ги тестенините во тенџере со солена вода според упатството на пакувањето, а потоа добро исцедете ја, оставете ги настрана во голема чинија за сервирање и оставете да се оладат.
  2. Во меѓувреме, во мал сад измешајте го балсамико сосот, мајонезот и шеќерот.
  3. Во садот со тестенините додајте преполовени шери домати, маслинки, сечкани печурки на ленти, сол, бибер и сечкана пиперка.
  4. Измешајте убаво, а потоа полијте со балсамико смесата. Наросете пармезан и послужете го оброкот ладен.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: