Рецепти
Печен ослиќ со брокула Ана Ѓорова

Вкусен ручек од печен ослиќ со брокула и бешамел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Пакување)

Брокула(1/2 Килограм)

Масло

Рузмарин

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(1 шолја )

Лук

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Брокулата обарете ја за да омекне. Покрупните парчиња брокула (без цветот) се сечкаат и се редат во огноотпорен сад.
  2. Потоа се реди рибата и се полева со масло.
  3. Се зачинува по вкус со сол и рузмарин и се става да се пече во рерна на 200 степени.
  4. Бешамел сос: 1 лажица брашно се пропржува во малку масло. Се додава млекото,  ситно сечканиот лук и на крајот цветовите од брокула.
  5. Откако ќе се испече рибата, се вади од рерна и се прелива со бешамел сосот.
  6. Вратете ја во рерна и допечете уште 10-15 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: