Рецепти
Печен ослиќ со брокула
Вкусен ручек од печен ослиќ со брокула и бешамел сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Брокулата обарете ја за да омекне. Покрупните парчиња брокула (без цветот) се сечкаат и се редат во огноотпорен сад.
- Потоа се реди рибата и се полева со масло.
- Се зачинува по вкус со сол и рузмарин и се става да се пече во рерна на 200 степени.
- Бешамел сос: 1 лажица брашно се пропржува во малку масло. Се додава млекото, ситно сечканиот лук и на крајот цветовите од брокула.
- Откако ќе се испече рибата, се вади од рерна и се прелива со бешамел сосот.
- Вратете ја во рерна и допечете уште 10-15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во