Рецепти
Печен зеленчук со чадено месо и печеница
Одлична идеја и вкусна комбинација
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(7 )
Свежи шампињони(300 Грама)
Свинско месо(чадено 300 грама )
Печеница(200 Грама)
Кисела павлака(400 Милилитри)
Јајце(4 )
Кромид(1 Главица)
Зелена пиперка(1 )
Сирење(100 Грама)
Кашкавал(150 Грама)
Морков(2 )
Суво оригано(1 Супена лажица)
Вегета(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја коцката супа да се вари.
- Лупениот кромид и пиперката исечете ги на крупни парчиња, а компирите излупете ги и исечете ги на четвртинки.
- Додајте ги зеленчуците во намастен огноотпорен сад и додајте ги свежите исечкани шампињони, магодносот и исечканите моркови.
- Чаденото месо и печеницата исечкајте ги на долгнавести парчиња и додајте ги во садот.
- Зачинете по вкус и додајте ја супата од коцка, па промешајте ги сите состојки.
- На крај додајте го сирењето исечкано на коцки и попрскајте со масло, па печете го јадењето во рерна на 200 степени, околу 40 минути.
- Извадете го садот од рерна и полијте го со мешавина од јајце и павлака, изматени со жица.
- Одозгора изрендајте кашкавал и допечете го јадењето уште 10 минути на 180 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во