Рецепти
Печен зеленчук со чадено месо и печеница Ана Ѓорова

Одлична идеја и вкусна комбинација

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(7 )

Свежи шампињони(300 Грама)

Свинско месо(чадено 300 грама )

Печеница(200 Грама)

Кисела павлака(400 Милилитри)

Јајце(4 )

Кромид(1 Главица)

Магдонос

Зелена пиперка(1 )

Сирење(100 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Морков(2 )

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Суво оригано(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја коцката супа да се вари.
  2. Лупениот кромид и пиперката исечете ги на крупни парчиња, а компирите излупете ги и исечете ги на четвртинки.
  3. Додајте ги зеленчуците во намастен огноотпорен сад и додајте ги свежите исечкани шампињони, магодносот и исечканите моркови.
  4. Чаденото месо и печеницата исечкајте ги на долгнавести парчиња и додајте ги во садот.
  5. Зачинете по вкус и додајте ја супата од коцка, па промешајте ги сите состојки.
  6. На крај додајте го сирењето исечкано на коцки и попрскајте со масло, па печете го јадењето во рерна на 200 степени, околу 40 минути.
  7. Извадете го садот од рерна и полијте го со мешавина од јајце и павлака, изматени со жица.
  8. Одозгора изрендајте кашкавал и допечете го јадењето уште 10 минути на 180 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: