Рецепти
Печена патка Ана Ѓорова

Рецепт за печена патка која може да ја послужите со свежа сезонска салата и печени компири со рузмарин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Месо од патка(1 - 1/2 Килограм)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Брашно(350 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Маринирајте го месото од патка со масло, сол, црвен пипер и вегета.
  2. Подготвеното месо ставете го во огноотпорен сад и печете го во загреана рерна на 180°C. Проверувајте го месото и додавајте масло и малку вода по потреба.
  3. Во меѓувреме во сад измешајте брашно со малку млака вода и сол, па замесете меко тесто. Поделете го на 4 дела и оставете да отстои покриено 1 час. Потоа секој дел расукајте го во тенки кори и ставете да се печат во рерната 5-10 минути додека малку не поруменат.
  4. Во чинија ставете од корите, прелијте ги со маснотијата од садот во кој се печеше патката, а потоа ставете ги парчињата месо одозгора и послужете.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: