Рецепти
Печена патка Ана Ѓорова

Рецепт за печена патка која може да ја послужите со свежа сезонска салата и печени компири со рузмарин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Месо од патка(1 - 1/2 Килограм)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Брашно(350 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Маринирајте го месото од патка со масло, сол, црвен пипер и вегета.
  2. Подготвеното месо ставете го во огноотпорен сад и печете го во загреана рерна на 180°C. Проверувајте го месото и додавајте масло и малку вода по потреба.
  3. Во меѓувреме во сад измешајте брашно со малку млака вода и сол, па замесете меко тесто. Поделете го на 4 дела и оставете да отстои покриено 1 час. Потоа секој дел расукајте го во тенки кори и ставете да се печат во рерната 5-10 минути додека малку не поруменат.
  4. Во чинија ставете од корите, прелијте ги со маснотијата од садот во кој се печеше патката, а потоа ставете ги парчињата месо одозгора и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: