Рецепти
Печена скуша (посно)
Едноставно приготвена риба на здрав начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Скуша(5 )
Магдонос(2 врзопа )
Бело вино(500 Милилитри)
Лимон(1 )
Вегета(2 Супени лажици)
Лук(7 Чешниња)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Црвен вински оцет(70 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Исчистените и измиени скуши засечете ги на повеќе места.
- Зачинете ги со сол, вегета и наполнете ги со мешавина од ситно сечкани магдонос и лук.
- Наредете ги скушите во тава намастена со масло и попрскајте ги со масло.
- Во тавата додајте кришки лимон, оцетот, уште магднос и црвен пипер. Зачинете со уште вегета и додајте го виното.
- Печете ја рибата во рерна на 200°C околу 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во