Рецепти
Печена скуша (посно) Ана Ѓорова

Едноставно приготвена риба на здрав начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(5 )

Магдонос(2 врзопа )

Бело вино(500 Милилитри)

Лимон(1 )

Вегета(2 Супени лажици)

Лук(7 Чешниња)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Црвен вински оцет(70 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистените и измиени скуши засечете ги на повеќе места.
  2. Зачинете ги со сол, вегета и наполнете ги со мешавина од ситно сечкани магдонос и лук.
  3. Наредете ги скушите во тава намастена со масло и попрскајте ги со масло.
  4. Во тавата додајте кришки лимон, оцетот, уште магднос и црвен пипер. Зачинете со уште вегета и додајте го виното.
  5. Печете ја рибата во рерна на 200°C околу 30 минути.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: