Рецепти
Печена скуша (посно) Ана Ѓорова

Едноставно приготвена риба на здрав начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(5 )

Магдонос(2 врзопа )

Бело вино(500 Милилитри)

Лимон(1 )

Вегета(2 Супени лажици)

Лук(7 Чешниња)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Црвен вински оцет(70 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистените и измиени скуши засечете ги на повеќе места.
  2. Зачинете ги со сол, вегета и наполнете ги со мешавина од ситно сечкани магдонос и лук.
  3. Наредете ги скушите во тава намастена со масло и попрскајте ги со масло.
  4. Во тавата додајте кришки лимон, оцетот, уште магднос и црвен пипер. Зачинете со уште вегета и додајте го виното.
  5. Печете ја рибата во рерна на 200°C околу 30 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: