Рецепти
Печени компири со говедско месо Ана Ѓорова

Интересна идеја за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Доматен сос(30 Милилитри)

Јаболков оцет(1½ Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Сол(½ Кафена лажица)

Сув магдонос(½ Кафена лажица)

Урми(5 )

Компир(5 поголеми )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во голема тава загрејте масло, пропржете го кромидот и додајте го меленото говедско месо. Пржете со мешање додека добие убава боја.
  2. Додајте ја ситно сечканата пиперка, оцетот, сенфот, ситно сечканиот или сомелен лук, сувиот магдонос и солта и добро измешајте ги состојките.
  3. Во друго тенџере зовријте ⅔ чаша вода и додајте ги урмите. Варете ги 30-60 секунди додека да омекнат, па тргнете ги од оган и зачувајте ја водата во која што се вареа.
  4. Урмите без семки изблендирајте ги со доматниот сос додека добиете хомогена смеса, па додајте ги со говедското месо.
  5. Додајте 2 лажици од водата во која што се вареа урмите и добро измешајте ја смесата.
  6. Компирите испечете ги во тава со намастена хартија за печење додека убаво омекнат.
  7. Потоа со нож внимателно направете засек на средината и врз нив додајте ја смесата од месо.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: