Рецепти
Печени компири со говедско месо Ана Ѓорова

Интересна идеја за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Доматен сос(30 Милилитри)

Јаболков оцет(1½ Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Сол(½ Кафена лажица)

Сув магдонос(½ Кафена лажица)

Урми(5 )

Компир(5 поголеми )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во голема тава загрејте масло, пропржете го кромидот и додајте го меленото говедско месо. Пржете со мешање додека добие убава боја.
  2. Додајте ја ситно сечканата пиперка, оцетот, сенфот, ситно сечканиот или сомелен лук, сувиот магдонос и солта и добро измешајте ги состојките.
  3. Во друго тенџере зовријте ⅔ чаша вода и додајте ги урмите. Варете ги 30-60 секунди додека да омекнат, па тргнете ги од оган и зачувајте ја водата во која што се вареа.
  4. Урмите без семки изблендирајте ги со доматниот сос додека добиете хомогена смеса, па додајте ги со говедското месо.
  5. Додајте 2 лажици од водата во која што се вареа урмите и добро измешајте ја смесата.
  6. Компирите испечете ги во тава со намастена хартија за печење додека убаво омекнат.
  7. Потоа со нож внимателно направете засек на средината и врз нив додајте ја смесата од месо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: