Рецепти
Печени макарони со месо
Превкусен семеен ручек кога немате посебна идеја што да приготвите
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(1 Главица)
Масло(2-3 Супени лажици)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Макарони(2 Пакувања)
Мешано мелено месо(1/2 Килограм)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Кромидот се лупи и се сечка, па се пржи во масло. Се додава црвен пипер и добро се пропржува за да малку омекне, па се додаваат неварените макарони. Целата смеса се пржи малку за да омекне. Се маша со лажица постојано додека се пржи.
- Се додава меленото месо и сè се запржува со мешање додека месото малку зарумени. Се зачинува со сол, вегета, бибер и се налева млака вода колку да ја покрие смесата во тавата.
- Макароните со месо се ставаат во рерна да се печат додека станат крцкави и добијат убава боја. По желба, пред печењето, може да додадете и рендан кашкавал или да ги прелиете макароните со матено јајце со кисело млеко.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во