Рецепти
Печени макарони со месо Ана Ѓорова

Превкусен семеен ручек кога немате посебна идеја што да приготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Макарони(2 Пакувања)

Мешано мелено месо(1/2 Килограм)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот се лупи и се сечка, па се пржи во масло. Се додава црвен пипер и добро се пропржува за да малку омекне, па се додаваат неварените макарони. Целата смеса се пржи малку за да омекне. Се маша со лажица постојано додека се пржи.
  2. Се додава меленото месо и сè се запржува со мешање додека месото малку зарумени. Се зачинува со сол, вегета, бибер и се налева млака вода колку да ја покрие смесата во тавата.
  3. Макароните со месо се ставаат во рерна да се печат додека станат крцкави и добијат убава боја. По желба, пред печењето, може да додадете и рендан кашкавал или да ги прелиете макароните со матено јајце со кисело млеко.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: