Рецепти
Печеница со кисела павлака Ана Ристеска

Специјалитет од свинска печеница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Печеница(1 Килограм)

Сланина(50 Грама)

Свинска маст(50 Грама)

Компир(4 )

Кисела павлака(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Печеницата се шпикува со сланината и се сече на тенки стапчиња.
  2. Печеницата се посолува, се забиберува и се става во плех.
  3. Одделно, во помал сад, се загрева маст и со неа се посипува печеницата.
  4. Вака подготвената печеница се пече во загреана рерна. Кога месото ќе биде допола печено се додаваат наколку компири исечени на поголеми парчиња и малку посолени.
  5. Готовите компири, пред да се служи, се посипуваат со кисела павлака и се мешаат со сокот во кој се печело месото.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: