Рецепти
Печено говедско во бело вино Ана Ѓорова

Вкусно печено говедско месо на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Во сад измешајте ја кората од лимон, исечканиот лук, карито, бибер и 1 лажица масло. Со смесата убаво втријте го месото на површината, ставете го во тава, покријте со фолија и оставете го да отстои 30 минути.
  2. Во загреана рерна на 220 степени ставете го маринираното месо да се пече 7-8 минути. Превртете го неколку пати.
  3. Потоа полијте го со виното и оставете некое време за да впие.
  4. Во тавата со месото додајте го рузмаринот, посолете по вкус, покријте ја тавата со алуминиумска фолија, намалете ја температурата на 180 степени и печете 1 час. Повремено додавајте зеленчукова супа ако дното на тавата се исуши.
  5. Извадете го месото од рерна, оставете го 5 минути, па пресечете го на парчиња. Сервирајте го месото со печени компири и салата по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: