Рецепти
Печено говедско во бело вино Ана Ѓорова

Вкусно печено говедско месо на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Во сад измешајте ја кората од лимон, исечканиот лук, карито, бибер и 1 лажица масло. Со смесата убаво втријте го месото на површината, ставете го во тава, покријте со фолија и оставете го да отстои 30 минути.
  2. Во загреана рерна на 220 степени ставете го маринираното месо да се пече 7-8 минути. Превртете го неколку пати.
  3. Потоа полијте го со виното и оставете некое време за да впие.
  4. Во тавата со месото додајте го рузмаринот, посолете по вкус, покријте ја тавата со алуминиумска фолија, намалете ја температурата на 180 степени и печете 1 час. Повремено додавајте зеленчукова супа ако дното на тавата се исуши.
  5. Извадете го месото од рерна, оставете го 5 минути, па пресечете го на парчиња. Сервирајте го месото со печени компири и салата по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: