Рецепти
Печурки во црвено вино со коријандер Ана Ѓорова

Грчко мезе „Манитарија Афелија“ од вкусни шампињони во црвено вино и коријандер. Може да го послужите и како гарнир со главното јадење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Загрејте го маслиновото масло во тава на умерена температура.
  2. Печурките измијте ги и исцедете ги, па додајте ги во тавата. Гответе ги додека убаво потемнат од сите страни, околу 5 минути со постепено промешување.
  3. Откако печурките ќе добијат убава боја, додајте го виното и оставете да зоврие.
  4. Откако ќе зоврие виното, гответе уште 1 минута, намалете го огнот и оставете ги печурките да се динстаат на тивко околу 8 минути.
  5. Зачинете со сол, бибер, коријандер и гответе уште 2 минути. Може да употребите свеж исечкан коријандер или семки од коријандер по желба.
  6. Пред послужување, оставете ги печурките малку да се подоладат.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: