Рецепти
Пикантен сос Ана Ѓорова

Пикантен сос од лути црвени пиперчиња, домати и зачини што одлично оди со секакви солени јадења, месо и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чили пиперка(100 Грама)

Концентрат од домат(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Свеж сок од лимета(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Оцет(1 Кафена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во дрвен сад истолчете ги лутите црвени пиперчиња со малку вода. Претходно исчистете ги од семките и дршките.
  2. Во едно тенџере или подлабока тава загрејте го маслиновото масло, пропржете го ситно исечканиот лук неколку минути, а потоа додајте ги истолчените пиперчиња, концентратот од домати, оцетот, сенфот, сокот од лимета и малку вода.
  3. Покријте со капак и гответе го сосот на тивок оган околу 20 минути, додека убаво се згусне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: