Рецепти
Пиле со грашак и ориз Ана Ѓорова

Маринирано печено пиле со сенф и лимон со вкусен гарнир од грашак и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 Килограм)

Грашок(1/2 Килограм)

Ориз(300 Грама)

Лимон(2 )

Сенф(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Кисело млеко(2 Супени лажици)

Сол

Вегета

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето добро се маринира со сокот од лимоните и со зачините. Се мачка со сенф и се остава половина час да отстои.
  2. Маринираното пиле се става во тава, се полева со масло и се пече.
  3. Кромидот се пржи во масло, се додава оризот и сè се пропржува уште малку.
  4. Потоа се додаваат грашакот и две лажици кисело млеко. Сето тоа се полива со топла вода и се става во рерна да се пече додека се свари оризот.
  5. Печеното пиле се гарнира со оризот и грашакот.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: