Рецепти
Пиле со грашак и ориз Ана Ѓорова

Маринирано печено пиле со сенф и лимон со вкусен гарнир од грашак и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 Килограм)

Грашок(1/2 Килограм)

Ориз(300 Грама)

Лимон(2 )

Сенф(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Кисело млеко(2 Супени лажици)

Сол

Вегета

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето добро се маринира со сокот од лимоните и со зачините. Се мачка со сенф и се остава половина час да отстои.
  2. Маринираното пиле се става во тава, се полева со масло и се пече.
  3. Кромидот се пржи во масло, се додава оризот и сè се пропржува уште малку.
  4. Потоа се додаваат грашакот и две лажици кисело млеко. Сето тоа се полива со топла вода и се става во рерна да се пече додека се свари оризот.
  5. Печеното пиле се гарнира со оризот и грашакот.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: