Рецепти
Пиле со грашак и ориз Ана Ѓорова

Маринирано печено пиле со сенф и лимон со вкусен гарнир од грашак и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 Килограм)

Грашок(1/2 Килограм)

Ориз(300 Грама)

Лимон(2 )

Сенф(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Кисело млеко(2 Супени лажици)

Сол

Вегета

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето добро се маринира со сокот од лимоните и со зачините. Се мачка со сенф и се остава половина час да отстои.
  2. Маринираното пиле се става во тава, се полева со масло и се пече.
  3. Кромидот се пржи во масло, се додава оризот и сè се пропржува уште малку.
  4. Потоа се додаваат грашакот и две лажици кисело млеко. Сето тоа се полива со топла вода и се става во рерна да се пече додека се свари оризот.
  5. Печеното пиле се гарнира со оризот и грашакот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: