Рецепти
Пилешка салата со цвекло Ана Ристеска

Со ова предјадење ви предлагаме да се напиете суво бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(3 Парчиња)

Конзервирано цвекло(500 Грама)

Кисела павлака(500 Милилитри)

Мајонез(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на оган со зовриена и посолена вода го ставаме месото да се вари.
  2. Свареното месо го сечкаме на коцки и го ставаме во поголем длабок сад.
  3. На коцки го сечкаме и цвеклото и го додаваме во садот.
  4. Ги додаваме мајонезот и киселата павлака.
  5. Посолуваме, наросуваме мелен црн пипер и мешаме со лажица додека салатата не се соедини
  6. Чинијата за сервирање ја украсуваме со 4 листа зелена салата.
  7. На чинијата ја сервираме пилешката салата со цвекло.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: