Рецепти
Пилешки џигер во пикантен сос
Македонски рецепт за вкусен џигер
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(500 Грама)
Путер(50 Грама)
Кромид(150 Грама)
Брашно(1 Супена лажица)
Бело вино(200 Грама)
Павлака(2 Супени лажици)
Вегета(1 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Мајчина душичка во прав(1 Прстофат)
Сенф(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- На загреан путер се става ренданиот кромид и исечканиот џигер и се пропржува.
- Потоа, се додава брашно, мајчина душица, сол, вегета и малку сенф.
- Се промешува, се додава вода и вино и се остава да проврие.
- При крај се додава павлаката и уште малку се крчка. Може да го комбинирате со ориз или пире од компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во