Рецепти
Пилешки џигер во пикантен сос Ана Ѓорова

Македонски рецепт за вкусен џигер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Путер(50 Грама)

Кромид(150 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Бело вино(200 Грама)

Павлака(2 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Мајчина душичка во прав(1 Прстофат)

Сенф(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. На загреан путер се става ренданиот кромид и исечканиот џигер и се пропржува.
  2. Потоа, се додава брашно, мајчина душица, сол, вегета и малку сенф.
  3. Се промешува, се додава вода и вино и се остава да проврие.
  4. При крај се додава павлаката и уште малку се крчка. Може да го комбинирате со ориз или пире од компири.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: