Рецепти
Пилешки џигер во пикантен сос Ана Ѓорова

Македонски рецепт за вкусен џигер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Путер(50 Грама)

Кромид(150 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Бело вино(200 Грама)

Павлака(2 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Мајчина душичка во прав(1 Прстофат)

Сенф(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. На загреан путер се става ренданиот кромид и исечканиот џигер и се пропржува.
  2. Потоа, се додава брашно, мајчина душица, сол, вегета и малку сенф.
  3. Се промешува, се додава вода и вино и се остава да проврие.
  4. При крај се додава павлаката и уште малку се крчка. Може да го комбинирате со ориз или пире од компири.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: