Рецепти
Пилешки гради во сос од јогурт и сенф Ана Ѓорова

Овој рецепт е многу лесен за приготвување, состојките се евтини, а е многу вкусен за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Јогурт(200 Милилитри)

Сенф(1 кесичка )

Масло

Сол

Бибер

Кари во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се  потребни помалку од 40 минути

  1. Месото се сече на долгнавести парчиња и се става во тенџере на рингла со малку вода да се повари.
  2. Потоа откако целата вода ќе изврие, во истото тенџере се додава малку масло и се пропржува месото додека добие малку румена боја.
  3. Откако месото ќе се пропржи, во истото тенџере се додаваат јогурт и сенф, се посолува, се додава бибер и малку кари.
  4. Јадењето се промешува, се пржи уште неколку минути и се сервира.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: