Рецепти
Пилешки гради во сос од јогурт и сенф Ана Ѓорова

Овој рецепт е многу лесен за приготвување, состојките се евтини, а е многу вкусен за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Јогурт(200 Милилитри)

Сенф(1 кесичка )

Масло

Сол

Бибер

Кари во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се  потребни помалку од 40 минути

  1. Месото се сече на долгнавести парчиња и се става во тенџере на рингла со малку вода да се повари.
  2. Потоа откако целата вода ќе изврие, во истото тенџере се додава малку масло и се пропржува месото додека добие малку румена боја.
  3. Откако месото ќе се пропржи, во истото тенџере се додаваат јогурт и сенф, се посолува, се додава бибер и малку кари.
  4. Јадењето се промешува, се пржи уште неколку минути и се сервира.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: