Рецепти
Пилешки крилца на скара
Едноставен ручек, одличен за сите гурмани и љубители на месото
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Најпрво крилцата убаво ги миеме и ги посолуваме, па оставаме да отстојат за да впијат од солта.
- Потоа додаваме мешавина зачини и бибер, убаво промешуваме и ги оставаме крилцата на страна.
- Ја приготвуваме скарата, ја премачкуваме со масло, потоа ги редиме пилешките крилца.
- Ги печеме пилешките крилца додека добијат темноцрвена боја, потоа ги тргаме од скарата.
- Ги сервираме пилешките крилца во чинија со ситно исечкан кромид.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во