Рецепти
Пилешки крилца на скара Ана Ристеска

Едноставен ручек, одличен за сите гурмани и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Најпрво крилцата убаво ги миеме и ги посолуваме, па оставаме да отстојат за да впијат од солта.
  2. Потоа додаваме мешавина зачини и бибер, убаво промешуваме и ги оставаме крилцата на страна.
  3. Ја приготвуваме скарата, ја премачкуваме со масло, потоа ги редиме пилешките крилца.
  4. Ги печеме пилешките крилца додека добијат темноцрвена боја, потоа ги тргаме од скарата.
  5. Ги сервираме пилешките крилца во чинија со ситно исечкан кромид.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: