Рецепти
Пилешки крилца на скара Ана Ристеска

Едноставен ручек, одличен за сите гурмани и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Најпрво крилцата убаво ги миеме и ги посолуваме, па оставаме да отстојат за да впијат од солта.
  2. Потоа додаваме мешавина зачини и бибер, убаво промешуваме и ги оставаме крилцата на страна.
  3. Ја приготвуваме скарата, ја премачкуваме со масло, потоа ги редиме пилешките крилца.
  4. Ги печеме пилешките крилца додека добијат темноцрвена боја, потоа ги тргаме од скарата.
  5. Ги сервираме пилешките крилца во чинија со ситно исечкан кромид.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: