Рецепти
Пилешки крилца во сос од мед Ана Ѓорова

Клучот е во едноставноста, а овие крилца се маринирани со малку состојки кои сепак им даваат прекрасен вкус и арома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(10-12 )

Мед(2 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

Лимон

Сок од ананас(1/2 Чаша)

Кромид

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пилешките крилца се мачкаат убаво со маслото, медот, се зачинуваат со сол и бибер по вкус и се оставаат во фрижидер преку ноќ.
  2. Пред готвење, се цедат и се пржат на масло, се тргаат, па во маслото се додава исечкан кромид, лимон, половина чаша сок од ананас и се оставаат заедно да се варат со крилцата уште 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: