Рецепти
Пилешки крилца во сос од мед Ана Ѓорова

Клучот е во едноставноста, а овие крилца се маринирани со малку состојки кои сепак им даваат прекрасен вкус и арома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(10-12 )

Мед(2 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

Лимон

Сок од ананас(1/2 Чаша)

Кромид

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пилешките крилца се мачкаат убаво со маслото, медот, се зачинуваат со сол и бибер по вкус и се оставаат во фрижидер преку ноќ.
  2. Пред готвење, се цедат и се пржат на масло, се тргаат, па во маслото се додава исечкан кромид, лимон, половина чаша сок од ананас и се оставаат заедно да се варат со крилцата уште 15 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: