Рецепти
Пилешки крилца во сос од мед Ана Ѓорова

Клучот е во едноставноста, а овие крилца се маринирани со малку состојки кои сепак им даваат прекрасен вкус и арома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(10-12 )

Мед(2 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

Лимон

Сок од ананас(1/2 Чаша)

Кромид

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пилешките крилца се мачкаат убаво со маслото, медот, се зачинуваат со сол и бибер по вкус и се оставаат во фрижидер преку ноќ.
  2. Пред готвење, се цедат и се пржат на масло, се тргаат, па во маслото се додава исечкан кромид, лимон, половина чаша сок од ананас и се оставаат заедно да се варат со крилцата уште 15 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: