Рецепти
Пилешки крокети Ана Ѓорова

Крокети од мортадела и пилешко месо со сусам што се многу вкусни, а може да ги комбинирате за ручек со разни сосови и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мортадела(100 Грама)

Пилешко месо(500 Грама)

Лебни трошки(200 Грама)

Јајце(2 )

Павлака(200 Милилитри)

Мајонез(3 Супени лажици)

Сусам(50 Грама)

Масло

Сол

Бибер

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат посебно 2 жолчки и 2 белки.
  2. Во жолчките се додаваат исечканата мортадела на коцки, варениот и исечкан пилешки стек на коцки, павлаката, мајонезот и биберот.
  3. Во смесата со жолчки се додаваат и 2 лажици лебни трошки и целата смеса се соединува убаво и се замесува.
  4. Од смесата се вадат форми по желба и се валкаат прво во чинијата со изматената белка, а потоа и во лебни трошки помешани со сусам.
  5. Така подготвените крокети се пржат во поголема количина врело масло, па се ставаат врз салфета за да се впие вишокот маснотија.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: