Рецепти
Пилешки крокети Ана Ѓорова

Крокети од мортадела и пилешко месо со сусам што се многу вкусни, а може да ги комбинирате за ручек со разни сосови и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мортадела(100 Грама)

Пилешко месо(500 Грама)

Лебни трошки(200 Грама)

Јајце(2 )

Павлака(200 Милилитри)

Мајонез(3 Супени лажици)

Сусам(50 Грама)

Масло

Сол

Бибер

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат посебно 2 жолчки и 2 белки.
  2. Во жолчките се додаваат исечканата мортадела на коцки, варениот и исечкан пилешки стек на коцки, павлаката, мајонезот и биберот.
  3. Во смесата со жолчки се додаваат и 2 лажици лебни трошки и целата смеса се соединува убаво и се замесува.
  4. Од смесата се вадат форми по желба и се валкаат прво во чинијата со изматената белка, а потоа и во лебни трошки помешани со сусам.
  5. Така подготвените крокети се пржат во поголема количина врело масло, па се ставаат врз салфета за да се впие вишокот маснотија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: