Рецепти
Пилешки ролнички во бел сос Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен рецепт од пилешко месо. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(100 Грама)

Печеница(8 ленти )

Кашкавал(150 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Пилешки гради(4 Парчиња)

Путер(2 Супени лажици)

Бело вино(200 Милилитри)

Лук(1 Чешне)

Вегета

Сол

Бибер

Мајчина душичка(4-5 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешките гради засечете ги на половина по должина, врз првото парче наросете вегета, сол и бибер и преку најлонска фолија толчете го месото со чук.
  2. Врз него ставете две ленти печеница и парчиња кашкавал. На истиот начин подгответе ги сите ролнички.
  3. Потоа валкајте ги во брашно и пржете ги на растопен путер во тава на оган.
  4. Мајчината душичка ситно исечкајте ја, а чешнето лук изгмечете го и додајте го во тавата.
  5. Откако ќе се запржат ролните од сите страни, додајте го виното и динстајте 20 минути.
  6. Извадете ги пржените ролни и во истата маснотија додајте ја киселата павлака и измешајте.
  7. Со белиот сос прелијте ги ролничките и послужете ги веднаш.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: