Рецепти
Пилешки ролнички во бел сос Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен рецепт од пилешко месо. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(100 Грама)

Печеница(8 ленти )

Кашкавал(150 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Пилешки гради(4 Парчиња)

Путер(2 Супени лажици)

Бело вино(200 Милилитри)

Лук(1 Чешне)

Вегета

Сол

Бибер

Мајчина душичка(4-5 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешките гради засечете ги на половина по должина, врз првото парче наросете вегета, сол и бибер и преку најлонска фолија толчете го месото со чук.
  2. Врз него ставете две ленти печеница и парчиња кашкавал. На истиот начин подгответе ги сите ролнички.
  3. Потоа валкајте ги во брашно и пржете ги на растопен путер во тава на оган.
  4. Мајчината душичка ситно исечкајте ја, а чешнето лук изгмечете го и додајте го во тавата.
  5. Откако ќе се запржат ролните од сите страни, додајте го виното и динстајте 20 минути.
  6. Извадете ги пржените ролни и во истата маснотија додајте ја киселата павлака и измешајте.
  7. Со белиот сос прелијте ги ролничките и послужете ги веднаш.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: