Рецепти
Пилешки ролнички во бел сос
Вкусен и едноставен рецепт од пилешко месо. Добар апетит!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(100 Грама)
Печеница(8 ленти )
Кашкавал(150 Грама)
Кисела павлака(200 Милилитри)
Пилешки гради(4 Парчиња)
Путер(2 Супени лажици)
Бело вино(200 Милилитри)
Лук(1 Чешне)
Мајчина душичка(4-5 Гранчиња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Пилешките гради засечете ги на половина по должина, врз првото парче наросете вегета, сол и бибер и преку најлонска фолија толчете го месото со чук.
- Врз него ставете две ленти печеница и парчиња кашкавал. На истиот начин подгответе ги сите ролнички.
- Потоа валкајте ги во брашно и пржете ги на растопен путер во тава на оган.
- Мајчината душичка ситно исечкајте ја, а чешнето лук изгмечете го и додајте го во тавата.
- Откако ќе се запржат ролните од сите страни, додајте го виното и динстајте 20 минути.
- Извадете ги пржените ролни и во истата маснотија додајте ја киселата павлака и измешајте.
- Со белиот сос прелијте ги ролничките и послужете ги веднаш.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во