Рецепти
Пилешко месо со хопла и печурки
Варено пилешко месо во кремаст, бел сос од хопла или кисела павлака, печурки и сенф
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(1 Килограм)
Хопла(400 Грама)
Сенф(2 Супени лажици)
Путер(100 Грама)
Свежи шампињони(200 Грама)
Вегета(2 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Пилешкото исечкајте го на парчиња и сварете го во вода со малку сол.
- Во меѓувреме печурките исечкајте ги ситно на кругови и испржете ги на путер. Зачинете со вегета и додајте го сенфот. Мешајте неколку минути, а потоа додајте ја хоплата (или киселата павлака) да се згусне со нив.
- По околу 15 минути варење, пилешкото тргнете го од оган и сервирајте го во чинија. Одозгора прелијте го со белиот сос од печурки и послужете со гарнир од варен морков, грашак и пченка или компир и брокула.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во