Рецепти
Пилешко месо со хопла и печурки Ана Ѓорова

Варено пилешко месо во кремаст, бел сос од хопла или кисела павлака, печурки и сенф

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 Килограм)

Хопла(400 Грама)

Сенф(2 Супени лажици)

Путер(100 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Вегета(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пилешкото исечкајте го на парчиња и сварете го во вода со малку сол.
  2. Во меѓувреме печурките исечкајте ги ситно на кругови и испржете ги на путер. Зачинете со вегета и додајте го сенфот. Мешајте неколку минути, а потоа додајте ја хоплата (или киселата павлака) да се згусне со нив.
  3. По околу 15 минути варење, пилешкото тргнете го од оган и сервирајте го во чинија. Одозгора прелијте го со белиот сос од печурки и послужете со гарнир од варен морков, грашак и пченка или компир и брокула.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: