Рецепти
Пилешко месо со хопла и печурки Ана Ѓорова

Варено пилешко месо во кремаст, бел сос од хопла или кисела павлака, печурки и сенф

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 Килограм)

Хопла(400 Грама)

Сенф(2 Супени лажици)

Путер(100 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Вегета(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пилешкото исечкајте го на парчиња и сварете го во вода со малку сол.
  2. Во меѓувреме печурките исечкајте ги ситно на кругови и испржете ги на путер. Зачинете со вегета и додајте го сенфот. Мешајте неколку минути, а потоа додајте ја хоплата (или киселата павлака) да се згусне со нив.
  3. По околу 15 минути варење, пилешкото тргнете го од оган и сервирајте го во чинија. Одозгора прелијте го со белиот сос од печурки и послужете со гарнир од варен морков, грашак и пченка или компир и брокула.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: