Рецепти
Пилешко со јаболки Ана Ѓорова

Одличен спој од овошје, зеленчуци и зачини кои му даваат свежина и арома на пилешкото месо, а по малку и пикантен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Пилешкото месо се сече на парчиња и се премачкува со сенф, модрите патлиџани се сечкаат и им се става вегета.
  2. Компирите се сечкаат и им се става зачин по вкус, јаболкото се сече на коцки и се посипува со цимет, пиперката се сече на кругови, а морковите на парчиња.
  3. Во масло се пропржува месото и се додава виното, па модрите патлиџани, пиперката и јаболкото. Сè заедно се пржи.
  4. Во посебен сад претходно намастен со путер се редат прво компирите, па морковот, смесата со месо, исечканиот магдонос и цели 2 лути пиперки. Се украсува со павлака.
  5. Се става да се пече во рерна на 200°C, околу 30 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: