Рецепти
Пилешко со печурки merita_trajkova@hotmail.com

Одличен ручек за двајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Сланина(2-3 Парчиња)

Свежи шампињони(250 Грама)

Брашно(30 Грама)

Коцка за супа-пилешка(250 Милилитри)

Хопла(250 Милилитри)

Сечкан магдонос(1/3 Китка)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Загрејте го маслото во поголемо тавче за пржење и ставете го месото. Пржете околу 5 минути или додека парчињата месо не фатат малку боја. Префрлете го месото во друг сад.
  2. Во истото тавче ставете ги кромидот и сланината да се пржат. Кога кромидот ќе омекне, додајте ги печурките и пржете додека тие малку не омекнат.
  3. Вратете го месото исецкано на коцки, супа (водата) и затворете ја тавата со капак. Оставете да врие на ниска температура околу 15 минути или додека пилешкото не омекне.
  4. На крајот измешајте и додадете ја хоплата заедно со брашното и малку вода.Оставете да се загрее, но не да зоврие (околу 3 минути), а потоа тргнете го тавчето од оган, зачинете со зачини по желба, додадете го магдоносот и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: