Рецепти
Пилешко со печурки merita_trajkova@hotmail.com

Одличен ручек за двајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Сланина(2-3 Парчиња)

Свежи шампињони(250 Грама)

Брашно(30 Грама)

Коцка за супа-пилешка(250 Милилитри)

Хопла(250 Милилитри)

Сечкан магдонос(1/3 Китка)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Загрејте го маслото во поголемо тавче за пржење и ставете го месото. Пржете околу 5 минути или додека парчињата месо не фатат малку боја. Префрлете го месото во друг сад.
  2. Во истото тавче ставете ги кромидот и сланината да се пржат. Кога кромидот ќе омекне, додајте ги печурките и пржете додека тие малку не омекнат.
  3. Вратете го месото исецкано на коцки, супа (водата) и затворете ја тавата со капак. Оставете да врие на ниска температура околу 15 минути или додека пилешкото не омекне.
  4. На крајот измешајте и додадете ја хоплата заедно со брашното и малку вода.Оставете да се загрее, но не да зоврие (околу 3 минути), а потоа тргнете го тавчето од оган, зачинете со зачини по желба, додадете го магдоносот и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: