Рецепти
Пилешко во павлака
Лесен ручек во кој ќе уживате
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(2-3 Парчиња)
Павлака(300 Грама)
Бело вино(по желба )
Ориз(1 Чаша)
Морков(3 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Во земјен сад ги ставаме исечканите печурки со малку вода да отстојат во рерната 10 минути на 180 степени. Стекот го сечеме на мали коцки и го ставаме да се пржи, додека зарумени. Ги додаваме зачините и малку бело вино.
- Испржениот стек го додаваме во садот со печурки, ја ставаме павлаката и промешуваме. Јадењето го ставаме да се пече додека згусне павлаката.
- Во тава ставаме малку масло и ги пржиме кромидот и морковите. Го додаваме и оризот, ги пржиме заедно, се стваат зачините и три чаши топла вода. Сето тоа се става во рерна да се испече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во