Рецепти
Пилешко во павлака Ана Ристеска

Лесен ручек во кој ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во земјен сад ги ставаме исечканите печурки со малку вода да отстојат во рерната 10 минути на 180 степени. Стекот го сечеме на мали коцки и го ставаме да се пржи, додека зарумени. Ги додаваме зачините и малку бело вино.
  2. Испржениот стек го додаваме во садот со печурки, ја ставаме павлаката и промешуваме. Јадењето го ставаме да се пече додека згусне павлаката.
  3. Во тава ставаме малку масло и ги пржиме кромидот и морковите. Го додаваме и оризот, ги пржиме заедно, се стваат зачините и три чаши топла вода. Сето тоа се става во рерна да се испече.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: