Рецепти
Пинџур од зелени пиперки Ана Ристеска

Македонска традиционална зимница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена пиперка(5 )

Домат(3 )

Масло(200 Милилитри)

Оцет(50 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Зелените пиперки исечкајте ги на ситно, а доматите попарете ги со врела вода, излупете ги и исечкајте ги.
  2. Во посебен сад на загреано масло пржете ги состојките и додајте малку шеќер, оцет и сол по вкус.
  3. На крајот ставете исечкан лук и магдонос.
  4. Додека е сѐ уште топол пинџурот, ставете го во тегли.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: