Рецепти
Пинџур од зелени пиперки Ана Ристеска

Македонска традиционална зимница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена пиперка(5 )

Домат(3 )

Масло(200 Милилитри)

Оцет(50 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Зелените пиперки исечкајте ги на ситно, а доматите попарете ги со врела вода, излупете ги и исечкајте ги.
  2. Во посебен сад на загреано масло пржете ги состојките и додајте малку шеќер, оцет и сол по вкус.
  3. На крајот ставете исечкан лук и магдонос.
  4. Додека е сѐ уште топол пинџурот, ставете го во тегли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: