Рецепти
Пинџур од зелени пиперки Ана Ристеска

Македонска традиционална зимница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена пиперка(5 )

Домат(3 )

Масло(200 Милилитри)

Оцет(50 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Зелените пиперки исечкајте ги на ситно, а доматите попарете ги со врела вода, излупете ги и исечкајте ги.
  2. Во посебен сад на загреано масло пржете ги состојките и додајте малку шеќер, оцет и сол по вкус.
  3. На крајот ставете исечкан лук и магдонос.
  4. Додека е сѐ уште топол пинџурот, ставете го во тегли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: