Рецепти
Пинџур од зелени пиперки
Македонска традиционална зимница
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Зелена пиперка(5 )
Домат(3 )
Масло(200 Милилитри)
Оцет(50 Милилитри)
Сол(1 Кафена лажица)
Шеќер(1 Кафена лажица)
Лук(1 Чешне)
Свеж магдонос(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Зелените пиперки исечкајте ги на ситно, а доматите попарете ги со врела вода, излупете ги и исечкајте ги.
- Во посебен сад на загреано масло пржете ги состојките и додајте малку шеќер, оцет и сол по вкус.
- На крајот ставете исечкан лук и магдонос.
- Додека е сѐ уште топол пинџурот, ставете го во тегли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во