Рецепти
Пита од круши и цимет Ана Ѓорова

Едноставен, вкусен и многу брз есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(350 Грама)

Лупен овес(120 Грама)

Кафеав шеќер(120 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Круша(2 Килограми)

Банана(0.5 Килограм)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Цимет(0.5 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Овес(2 Кафени лажици)

Афион(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад ставете интегрално пченично брашно, овес, сода бикарбона, прашак за печиво, цимет и исечкано овошје, потоа измешајте добро.
  2. Во друг сад додајте го маслото, шеќерот и една чаша вода. Додајте го ова во претходно подготвената смеса.
  3. Измешајте ги сите состојки и ако е потребно додајте малку вода сè додека не се добие кремаст и хомоген прелив.
  4. Ставете во сад за печење со намрсена и набрашнета површина. Декорирајте одозгора со семиња по вкус.
  5. Се пече со рерна на умерена температура околу 30 минути. Оставете да се олади од рерна и послужете ја топла или на собна температура. Може да се декорира со снегулки од темно чоколадо.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: