Рецепти
Пита од круши и цимет Ана Ѓорова

Едноставен, вкусен и многу брз есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(350 Грама)

Лупен овес(120 Грама)

Кафеав шеќер(120 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Круша(2 Килограми)

Банана(0.5 Килограм)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Цимет(0.5 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Овес(2 Кафени лажици)

Афион(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад ставете интегрално пченично брашно, овес, сода бикарбона, прашак за печиво, цимет и исечкано овошје, потоа измешајте добро.
  2. Во друг сад додајте го маслото, шеќерот и една чаша вода. Додајте го ова во претходно подготвената смеса.
  3. Измешајте ги сите состојки и ако е потребно додајте малку вода сè додека не се добие кремаст и хомоген прелив.
  4. Ставете во сад за печење со намрсена и набрашнета површина. Декорирајте одозгора со семиња по вкус.
  5. Се пече со рерна на умерена температура околу 30 минути. Оставете да се олади од рерна и послужете ја топла или на собна температура. Може да се декорира со снегулки од темно чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: