Рецепти
Пица лепчиња Ана Ѓорова

Брза, вкусна и едноставна вечера за гостите што одлично оди со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Пакување)

Млеко(300 Милилитри)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Шунка(300 Грама)

Димена сланина(200 Грама)

Јајце(6 )

Суво оригано

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Плехот во кој ќе ги печете лепчињата намачкајте го со малку масло.
  2. Парчињата леб потопете ги во млеко и наредете ги во плехот едно до друго да нема празен простор помеѓу.
  3. Врз лебот изрендајте го кашкавалот, додајте ситно сечкана сланина и одозгора наредете ја шунката исечена на тенки кругови.
  4. Печете ги лепчињата во загреана рерна 15-тина минути, потоа извадете ги од рерна и прелијте ги со претходно изматените јајца со малку сол и оригано. Вратете ги пица лепчињата во рерна и печете ги уште 5-10 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: