Рецепти
Пица лепчиња Ана Ѓорова

Брза, вкусна и едноставна вечера за гостите што одлично оди со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Пакување)

Млеко(300 Милилитри)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Шунка(300 Грама)

Димена сланина(200 Грама)

Јајце(6 )

Суво оригано

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Плехот во кој ќе ги печете лепчињата намачкајте го со малку масло.
  2. Парчињата леб потопете ги во млеко и наредете ги во плехот едно до друго да нема празен простор помеѓу.
  3. Врз лебот изрендајте го кашкавалот, додајте ситно сечкана сланина и одозгора наредете ја шунката исечена на тенки кругови.
  4. Печете ги лепчињата во загреана рерна 15-тина минути, потоа извадете ги од рерна и прелијте ги со претходно изматените јајца со малку сол и оригано. Вратете ги пица лепчињата во рерна и печете ги уште 5-10 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: