Рецепти
Пица лепчиња Ана Ѓорова

Брза, вкусна и едноставна вечера за гостите што одлично оди со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Пакување)

Млеко(300 Милилитри)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Шунка(300 Грама)

Димена сланина(200 Грама)

Јајце(6 )

Суво оригано

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Плехот во кој ќе ги печете лепчињата намачкајте го со малку масло.
  2. Парчињата леб потопете ги во млеко и наредете ги во плехот едно до друго да нема празен простор помеѓу.
  3. Врз лебот изрендајте го кашкавалот, додајте ситно сечкана сланина и одозгора наредете ја шунката исечена на тенки кругови.
  4. Печете ги лепчињата во загреана рерна 15-тина минути, потоа извадете ги од рерна и прелијте ги со претходно изматените јајца со малку сол и оригано. Вратете ги пица лепчињата во рерна и печете ги уште 5-10 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: