Рецепти
Пица со кромид
Домашна пица со вкусен фил како одлична идеја за ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(400 Грама)
Квасец(1 )
Млеко(1 Децилитар)
Вода(1 Децилитар)
Путер(60 Грама)
Павлака(5-6 Супени лажици)
Кромид(2-3 Главици)
Јајце(2 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Се замесува тесто од брашното, квасецот (кој претходно се меша со малку млака вода и се остава да отстои), млекото, водата, путерот и малку сол.
- Тестото кога ќе скисне еднаш се развива во плех, се премачкува со павлака и се филува со кромид исечен на кругови и праз исечкан на парчиња. По желба може да додадете во филот и шунка со половина павлака матена со две јајца.
- Пицата се пече во рерна на 200 степени околу 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во