Рецепти
Пица со кромид Ана Ѓорова

Домашна пица со вкусен фил како одлична идеја за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Квасец(1 )

Млеко(1 Децилитар)

Вода(1 Децилитар)

Путер(60 Грама)

Павлака(5-6 Супени лажици)

Кромид(2-3 Главици)

Јајце(2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, квасецот (кој претходно се меша со малку млака вода и се остава да отстои), млекото, водата, путерот и малку сол.
  2. Тестото кога ќе скисне еднаш се развива во плех, се премачкува со павлака и се филува со кромид исечен на кругови и праз исечкан на парчиња. По желба може да додадете во филот и шунка со половина павлака матена со две јајца.
  3. Пицата се пече во рерна на 200 степени околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: