Рецепти
Пица со кромид Ана Ѓорова

Домашна пица со вкусен фил како одлична идеја за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Квасец(1 )

Млеко(1 Децилитар)

Вода(1 Децилитар)

Путер(60 Грама)

Павлака(5-6 Супени лажици)

Кромид(2-3 Главици)

Јајце(2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, квасецот (кој претходно се меша со малку млака вода и се остава да отстои), млекото, водата, путерот и малку сол.
  2. Тестото кога ќе скисне еднаш се развива во плех, се премачкува со павлака и се филува со кромид исечен на кругови и праз исечкан на парчиња. По желба може да додадете во филот и шунка со половина павлака матена со две јајца.
  3. Пицата се пече во рерна на 200 степени околу 30 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: