Рецепти
Подварок со свежа зелка и мелено месо Ана Ѓорова

На овој начин подварокот е превкусен и поблаг поради свежата зелка, а меленото пилешко месо оди совршено во оваа комбинација

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 и пол Главица)

Мелено пилешко месо(400 Грама)

Кромид(1 голема главица или 2 помали )

Сол

Бибер

Вегета

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец(1 Супена лажица)

Морков(2-3 )

Праз(1/2 страк )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пропржува кратко на масло заедно со 2-3 исечкани моркови и со празот. Потоа се додава црвениот пипер и буковката и се промешува.
  2. Со кромидот и останатиот зеленчук се додава ситно сечканата зелка и се остава да се пржи околу половина час со повремено мешање.
  3. Потоа се додава месото и со постојано мешање се пропржува додека да добие кафенкаста боја.
  4. Веднаш потоа се налева млака вода (колку да ја покрие содржината) и се зачинува по вкус со сол, бибер, вегета. Јадењето се динста уште отприлика половина час. Проверувајте дали сите состојки се добро сварени, по вкус ако сакате покашесто јадење, оставете го подолго да се динста.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: