Рецепти
Подварок со свежа зелка и мелено месо Ана Ѓорова

На овој начин подварокот е превкусен и поблаг поради свежата зелка, а меленото пилешко месо оди совршено во оваа комбинација

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 и пол Главица)

Мелено пилешко месо(400 Грама)

Кромид(1 голема главица или 2 помали )

Сол

Бибер

Вегета

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец(1 Супена лажица)

Морков(2-3 )

Праз(1/2 страк )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пропржува кратко на масло заедно со 2-3 исечкани моркови и со празот. Потоа се додава црвениот пипер и буковката и се промешува.
  2. Со кромидот и останатиот зеленчук се додава ситно сечканата зелка и се остава да се пржи околу половина час со повремено мешање.
  3. Потоа се додава месото и со постојано мешање се пропржува додека да добие кафенкаста боја.
  4. Веднаш потоа се налева млака вода (колку да ја покрие содржината) и се зачинува по вкус со сол, бибер, вегета. Јадењето се динста уште отприлика половина час. Проверувајте дали сите состојки се добро сварени, по вкус ако сакате покашесто јадење, оставете го подолго да се динста.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: