Рецепти
Подварок со свежа зелка и мелено месо Ана Ѓорова

На овој начин подварокот е превкусен и поблаг поради свежата зелка, а меленото пилешко месо оди совршено во оваа комбинација

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 и пол Главица)

Мелено пилешко месо(400 Грама)

Кромид(1 голема главица или 2 помали )

Сол

Бибер

Вегета

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец(1 Супена лажица)

Морков(2-3 )

Праз(1/2 страк )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пропржува кратко на масло заедно со 2-3 исечкани моркови и со празот. Потоа се додава црвениот пипер и буковката и се промешува.
  2. Со кромидот и останатиот зеленчук се додава ситно сечканата зелка и се остава да се пржи околу половина час со повремено мешање.
  3. Потоа се додава месото и со постојано мешање се пропржува додека да добие кафенкаста боја.
  4. Веднаш потоа се налева млака вода (колку да ја покрие содржината) и се зачинува по вкус со сол, бибер, вегета. Јадењето се динста уште отприлика половина час. Проверувајте дали сите состојки се добро сварени, по вкус ако сакате покашесто јадење, оставете го подолго да се динста.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: