Рецепти
Похувани палачинки полнети со пилешко
Гурмански палачинки полнети со сос од пилешко месо и павлака за вкусен ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сол(1/2 Кафена лажица)
Јајце(2 )
Брашно(6-7 Супени лажици)
Млеко(1/2 Литар)
Пилешко месо(филе 1/2 кг )
Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)
Павлака(1 Супена лажица)
Лебни трошки(2-3 Супени лажици)
Кашкавал(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Од 2 јајца, брашното, млекото и солта се прави смеса за палачинки, а потоа се пржат од двете страни во тава на загреано масло.
- Филето се сече на парчиња и се пржи. Отако убаво ќе зарумени и ќе се испржи пилешкото, се меша со 1 лажица павлака, сол и мешан сув зачин.
- Врз секоја палачинка се става лента кашкавал, потоа 1-2 лажици фил од пилешкото месо, па палачинките се виткаат како пакетчиња, со тоа што на краевите ќе ги свиткате навнатре.
- Секоја палачинка се потопува во изматени јајца, потоа обилно се валка во лебни трошки и се пржи од двете страни во тава со голема количина на загреано масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во