Рецепти
Похувани палачинки полнети со пилешко Ана Ѓорова

Гурмански палачинки полнети со сос од пилешко месо и павлака за вкусен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сол(1/2 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Брашно(6-7 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Пилешко месо(филе 1/2 кг )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Павлака(1 Супена лажица)

Лебни трошки(2-3 Супени лажици)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Од 2 јајца, брашното, млекото и солта се прави смеса за палачинки, а потоа се пржат од двете страни во тава на загреано масло.
  2. Филето се сече на парчиња и се пржи. Отако убаво ќе зарумени и ќе се испржи пилешкото, се меша со 1 лажица павлака, сол и мешан сув зачин.
  3. Врз секоја палачинка се става лента кашкавал, потоа 1-2 лажици фил од пилешкото месо, па палачинките се виткаат како пакетчиња, со тоа што на краевите ќе ги свиткате навнатре.
  4. Секоја палачинка се потопува во изматени јајца, потоа обилно се валка во лебни трошки и се пржи од двете страни во тава со голема количина на загреано масло.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: