Рецепти
Похувани палачинки полнети со пилешко Ана Ѓорова

Гурмански палачинки полнети со сос од пилешко месо и павлака за вкусен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сол(1/2 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Брашно(6-7 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Пилешко месо(филе 1/2 кг )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Павлака(1 Супена лажица)

Лебни трошки(2-3 Супени лажици)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Од 2 јајца, брашното, млекото и солта се прави смеса за палачинки, а потоа се пржат од двете страни во тава на загреано масло.
  2. Филето се сече на парчиња и се пржи. Отако убаво ќе зарумени и ќе се испржи пилешкото, се меша со 1 лажица павлака, сол и мешан сув зачин.
  3. Врз секоја палачинка се става лента кашкавал, потоа 1-2 лажици фил од пилешкото месо, па палачинките се виткаат како пакетчиња, со тоа што на краевите ќе ги свиткате навнатре.
  4. Секоја палачинка се потопува во изматени јајца, потоа обилно се валка во лебни трошки и се пржи од двете страни во тава со голема количина на загреано масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: