Рецепти
Похувано пиле со сос од сенф Ана Ѓорова

Похувани парчиња пиле со вкусен сос од сенф, мајонез и мед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Брашно(по потреба )

Јајце(2 )

Масло

Презла

Сол

Мајонез(1 Чаша)

Сенф(1/3 Чаша)

Мед(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилето измијте го, исушете го, исечете го на парчиња и малку посолете го.
  2. Парчињата извалкајте ги од двете страни прво во брашно, па во изматените јајца измешани со 2 лажици масло и на крај во презла.
  3. Пржете ги на умерена температура во врело масло од двете страни додека не заруменат.
  4. Мајонезот, сенфот и медот измешајте ги во еден сад додека не се соединат, додајте сол по вкус и послужете ги похуваните парчиња пиле со сосот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: