Рецепти

Похувано пиле со сос од сенф
Похувани парчиња пиле со вкусен сос од сенф, мајонез и мед
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле(1 )
Брашно(по потреба )
Јајце(2 )
Мајонез(1 Чаша)
Сенф(1/3 Чаша)
Мед(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Пилето измијте го, исушете го, исечете го на парчиња и малку посолете го.
- Парчињата извалкајте ги од двете страни прво во брашно, па во изматените јајца измешани со 2 лажици масло и на крај во презла.
- Пржете ги на умерена температура во врело масло од двете страни додека не заруменат.
- Мајонезот, сенфот и медот измешајте ги во еден сад додека не се соединат, додајте сол по вкус и послужете ги похуваните парчиња пиле со сосот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во