Рецепти
Похувано пиле со сос од сенф Ана Ѓорова

Похувани парчиња пиле со вкусен сос од сенф, мајонез и мед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Брашно(по потреба )

Јајце(2 )

Масло

Презла

Сол

Мајонез(1 Чаша)

Сенф(1/3 Чаша)

Мед(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилето измијте го, исушете го, исечете го на парчиња и малку посолете го.
  2. Парчињата извалкајте ги од двете страни прво во брашно, па во изматените јајца измешани со 2 лажици масло и на крај во презла.
  3. Пржете ги на умерена температура во врело масло од двете страни додека не заруменат.
  4. Мајонезот, сенфот и медот измешајте ги во еден сад додека не се соединат, додајте сол по вкус и послужете ги похуваните парчиња пиле со сосот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: