Рецепти
Полнет леб
Интересно и декоративно предјадење од леб што вреди да го испробате
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(1 тркалезен )
Зелена пиперка(2 )
Шунка(300 Грама)
Кашкавал(300 Грама)
Путер(100 Грама)
Млад кромид(1 врзоп )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Кашкавалот, пиперките и шунката исечкајте ги на коцки и ставете ги во длабок сад.
- Младите кромитчиња ситно исечкајте ги и измешајте ги во садот со состојките.
- Во тенџере на оган растопете го путерот, па додајте го во садот. Зачинете со сол и бибер и промешајте го филот.
- Округлиот леб засечете го на коцки, па засеците наполнете ги со филот.
- Лебот ставете го во тркалезна тава за печење обложена со хартија. Тавата затворете ја со алуминиумска фолија и печете 20 минути во рерна на 200 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во