Рецепти
Полнети јајца Ана Ристеска

Јајцата изгледаат како мали пилиња, интересни се за декорација на масата, но особено се убави ако имате мали деца – да им го разведрите оброкот!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Мајонез(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Најпрво ги вариме јајцата (треба да се тврдо варени).
  2. Ги отсекуваме сваените јајца по малку на краевите, и полека ги вадиме жолчките од јајцата.
  3. Сирењето го дробиме со виљушка.
  4. Во длабока чинија го ставаме жолчките, мајонезот и дробеното сирење и убаво промешуваме.
  5. Со шприц (можете и со мала лажичка) ги полниме јајцата, а потоа ги декорираме.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: