Рецепти
Полнети јајца Ана Ристеска

Јајцата изгледаат како мали пилиња, интересни се за декорација на масата, но особено се убави ако имате мали деца – да им го разведрите оброкот!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Мајонез(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Најпрво ги вариме јајцата (треба да се тврдо варени).
  2. Ги отсекуваме сваените јајца по малку на краевите, и полека ги вадиме жолчките од јајцата.
  3. Сирењето го дробиме со виљушка.
  4. Во длабока чинија го ставаме жолчките, мајонезот и дробеното сирење и убаво промешуваме.
  5. Со шприц (можете и со мала лажичка) ги полниме јајцата, а потоа ги декорираме.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: