Рецепти
Полнети компири со месо Ана Ѓорова

Одлична идеја за ручек од полнети компири со мелено месо и зачин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(350 Грама)

Кромид(1 Главица)

Компир(8 со средна големина )

Свеж магдонос(малку )

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Ситно исечканиот кромид се запржува во малку масло, па откако добро ќе се испржи и ќе омекне, додајте го меленото месо и заедно динстајте ги.
  2. Откако месото ќе се испржи, додајте го магдоносот, па зачините по вкус.
  3. Компирите излупете ги и издлабете ги во средина да има отвор. Наполнете ги со филот.
  4. Компирите печете ги во рерна на 200°C додека заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: