Рецепти
Полнети свински ребра на скара
Брз, лесен и вкусен ручек за вистинските гурмани
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински ребра(4 )
Црвена пиперка(70 Грама)
Пршута(70 Грама)
Кашкавал(60 Грама)
Свеж босилек(8 Листови)
Ловоров лист(8 )
Маслиново масло(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Направете засек на едно парче од свинското месо и наполнете го со 2 листови босилек, малку ситно сечкана пиперка, пршут и кашкавал.
- Прицврстете го месото со дрвени чепкалки. Повторете ја постапката со сите парчиња додека да се потрошат состојките.
- Месото зачинете го со сол, бибер, ловоров лист и печете го на скара од двете страни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во