Рецепти
Полнети мисиркини гради Ана Ѓорова

Специјалитет од мисиркино месо полнето со сирење за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркини гради(3 Парчиња)

Овчо сирење(150 Грама)

Магдонос

Путер(80 Грама)

Леб(за тост 6 парчиња )

Свеж босилек(5-6 Листови)

Лук(1 Чешне)

Вегета(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Листовите босилек ситно исечкајте ги и ставете ги во чинија, па измешајте ги со сирењето исечено на коцки.
  2. Посолете 2 шницли од мисирка и зачинете ги со бибер и со 1/2 лажица вегета, па толчете ги со чук.
  3. На средината од секоја шницла ставете по половина од смесата со сирење и босилек. Прекријте го со половина од третата мисиркина шницла.
  4. Краевите на долните шницли свиткајте ги кон внатрешноста и прицрврстете ги со чепкалки.
  5. Полнетите мисиркини гради ставете ги во огноотпорен намастен сад, попрскајте ги со масло и печете ги во рерна на 180 степени, 30 минути.
  6. Извадете ги од рерна, извадете им ги чепкалките и исечете ги на парчиња.
  7. Во блендер измиксајте ги зрната бибер, чешнето лук, крупно сечканиот магдонос, темјанот, 1/2 лажица вегета, сол и бибер и со смесата премачкајте ги потпечените кришки леб, па послужете ги со мисиркините гради.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: