Рецепти
Полнети пилешки гради Ана Ѓорова

Вкусен ручек од полнето пилешко со кулен и кашкавал во сос од павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(6-8 филети )

Кулен(50 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Брашно(малку )

Кромид(1 Главица)

Бело вино(100 Милилитри)

Кисела павлака(5 Супени лажици)

Вода(400 Милилитри)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Филетите од пилешки гради се сечат на половинки. Секоја половинка се покрива со проѕирна фолија и се чука со дрвен чук.
  2. На секое филе се става по едно парче кулен и кашкавал. Се преклопува и се затвара со чепкалки. Затворените филети се наросуваат со сол и со мешавина зачин.
  3. Филетите се валкаат во брашно и се пржат на загреано масло од двете страни.
  4. Во истото масло потоа се пржи и исечканиот кромид. Откако ќе омекне, се додава виното и се остава на оган додека да испари течноста.
  5. Се додаваат водата и киселата павлака. Се промешува и зачинува по вкус. Откако ќе зоврие, се додава густинот растворен во малку вода. Се вари додека да се добие густина како редок пудинг.
  6. Филетите се редат во намастена тава и се преливаат со сосот од павлака. Одозгора се ренда кашкавал.
  7. Јадењето се пече во загрена рерна на 180°C додека фати одозгора кора.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: