Рецепти
Полнети пица-пиперки
Земајќи ја во предвид самата природа на рецептот, можете да импровизирате со што Ви душа сака
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена бабура(2 )
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Моцарела сирење(1 Чаша)
Јајце(4 )
Сланина(4 Парчиња)
Чедар сирење(1/2 Чаша)
Власец(1/2 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Загрејте ја рерната на 180 степени.
- Пресечете ги бабурите на половина, по должина. Отстранете ја дршката и семето, а во внатрешноста на секоја половина попрскајте сол и бибер. Печете околу 15-20 минути, додека пиперките малку омекнат.
- Потоа посипете ја моцарелата и половина од власецот рамномерно по четирите преполовени бабури. Скршете по едно јајце во секоја од половините. Посипете сол, бибер, сланина, чедар и преостанатиот власец врз јајцата. Печете уште 15-20 минути, додека белките на јајцата се добро потпечени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во