Рецепти
Полнети пралини Ана Ѓорова

Брзи и лесни непечени колачиња што се одличен чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви кајсии(30 Грама)

Суви брусници(30 Грама)

Мелени ореви(40 Грама)

Мед(или слатко по желба 1 лажица )

Црно чоколадо(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сувото овошје ситно исечкајте го и измешајте го со мелените ореви и 1 лажица слатко (може и мед).
  2. Од смесата направете мали топчиња со големина на џамлии.
  3. Чоколадото растопете го и нанесете по една лажица во силиконски или во хартиени корпички.
  4. Во секоја ставете по едно топче и дополнете со чоколадо.
  5. Оставете да се изладат, па ставете ги во фрижидер да се стегнат пред послужување.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: