Рецепти
Полнети пралини Ана Ѓорова

Брзи и лесни непечени колачиња што се одличен чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви кајсии(30 Грама)

Суви брусници(30 Грама)

Мелени ореви(40 Грама)

Мед(или слатко по желба 1 лажица )

Црно чоколадо(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сувото овошје ситно исечкајте го и измешајте го со мелените ореви и 1 лажица слатко (може и мед).
  2. Од смесата направете мали топчиња со големина на џамлии.
  3. Чоколадото растопете го и нанесете по една лажица во силиконски или во хартиени корпички.
  4. Во секоја ставете по едно топче и дополнете со чоколадо.
  5. Оставете да се изладат, па ставете ги во фрижидер да се стегнат пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: