Рецепти
Полнети пралини Ана Ѓорова

Брзи и лесни непечени колачиња што се одличен чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви кајсии(30 Грама)

Суви брусници(30 Грама)

Мелени ореви(40 Грама)

Мед(или слатко по желба 1 лажица )

Црно чоколадо(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сувото овошје ситно исечкајте го и измешајте го со мелените ореви и 1 лажица слатко (може и мед).
  2. Од смесата направете мали топчиња со големина на џамлии.
  3. Чоколадото растопете го и нанесете по една лажица во силиконски или во хартиени корпички.
  4. Во секоја ставете по едно топче и дополнете со чоколадо.
  5. Оставете да се изладат, па ставете ги во фрижидер да се стегнат пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: