Рецепти
Полнети тиквички Ана Ѓорова

Летен оброк од тиквички со шунка и кашкавал за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(600 Грама)

Шунка(70 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Јајце(1 )

Рендан пармезан(20 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквичките измијте ги и исушете ги, па преполовете ги по должина. Исечете ги во внатрешноста со нож (внимавајте да не ги исечете предлабоко) и издлабете ги со лажичка.
  2. Шунката и кашкавалот исечете ги на коцкички и измешајте ги со издлабениот дел на тиквичките, исечен на коцкички.
  3. Додајте ги јајцето, пармезанот и зачинете со сол и бибер.
  4. Со смесата наполнете ги тиквичките, ставете ги во огноотпорен сад со хартија за печење и печете ги на 200 степени, 30 минути.
  5. Пет минути пред крајот на печењето извадете ги и наредете ги со ленти кашкавал, па вратете во рерна да се допечат додека се растопи кашкавалот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: