Рецепти

Полнети тиквички
Летен оброк од тиквички со шунка и кашкавал за одличен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(600 Грама)
Шунка(70 Грама)
Кашкавал(200 Грама)
Јајце(1 )
Рендан пармезан(20 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Тиквичките измијте ги и исушете ги, па преполовете ги по должина. Исечете ги во внатрешноста со нож (внимавајте да не ги исечете предлабоко) и издлабете ги со лажичка.
- Шунката и кашкавалот исечете ги на коцкички и измешајте ги со издлабениот дел на тиквичките, исечен на коцкички.
- Додајте ги јајцето, пармезанот и зачинете со сол и бибер.
- Со смесата наполнете ги тиквичките, ставете ги во огноотпорен сад со хартија за печење и печете ги на 200 степени, 30 минути.
- Пет минути пред крајот на печењето извадете ги и наредете ги со ленти кашкавал, па вратете во рерна да се допечат додека се растопи кашкавалот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во