Рецепти
Полнети тиквички Ана Ѓорова

Летен оброк од тиквички со шунка и кашкавал за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(600 Грама)

Шунка(70 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Јајце(1 )

Рендан пармезан(20 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквичките измијте ги и исушете ги, па преполовете ги по должина. Исечете ги во внатрешноста со нож (внимавајте да не ги исечете предлабоко) и издлабете ги со лажичка.
  2. Шунката и кашкавалот исечете ги на коцкички и измешајте ги со издлабениот дел на тиквичките, исечен на коцкички.
  3. Додајте ги јајцето, пармезанот и зачинете со сол и бибер.
  4. Со смесата наполнете ги тиквичките, ставете ги во огноотпорен сад со хартија за печење и печете ги на 200 степени, 30 минути.
  5. Пет минути пред крајот на печењето извадете ги и наредете ги со ленти кашкавал, па вратете во рерна да се допечат додека се растопи кашкавалот.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: