Рецепти
Портобело салата Ана Ристеска

Вегетаријанска вкусна салата со уникатен дресинг

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Марула(1 Китка)

Авокадо(1 )

Кромид(1 Главица)

Наут(200 Грама)

Сенф(3 Супени лажици)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Црвен вински оцет(6 Супени лажици)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. За подготовка на оваа салата, во еден сад треба да имате исечкано: китка марула, едно авокадо излупено и исечкано на тенки плочки, еден кромид излупен и исечен на полумесечинки, неколку шампињони и наут од конзерва.
  2. Состојките за дресинг измешајте ги во мал сад. Во чинија за салата ставете ја зелената салата. Врз неа, ставете половина од дресингот. Ставете ги наутот, кромидот и авокадото врз марулата. Одозгора, ставете ги печурките и прелијте со остатокот од дресингот.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: