Рецепти
Посен колач со јаболки и рум Ана Ѓорова

Бабин рецепт за вкусен и едноставен колач за со кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2 филџани )

Масло(2 филџани )

Шеќер(6 филџани )

Рендано јаболко(6 филџани )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Рум(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ренданите јаболки, шеќерот, содата бикарбона и румот се мешаат и се оставаат да отстојат 30 минути.
  2. Потоа се додаваат маслото и брашното и смесата добро се промешува.
  3. Се истура во подмачкано тавче и прво се пече 5-10 минути во рерна на 200 степени, а потоа се намалува температурата на 150 степени и се пече уште 30 минути.
  4. Печениот колач се посипува со шеќер во прав и се сече на коцки.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: