Рецепти
Посна сарма со праз и шампињони Ана Ѓорова

Сарми со превкусен фил што ќе ви станат омилени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Кромидот и празот се пржат во масло да омекнат. Се додаваат сечканиот морков и сечканите печурки.
  2. Во смесата се додаваат соините трошки и оризот.
  3. Тавата се трга од оган откако ќе се запржат состојките, па се додавааат сите зачини и сечканиот магдонос.
  4. Дното на тенџерето се реди со сечкана зелка. Се завиткуваат сармите и се редат во круг.
  5. Откако ќе се наредат сармите, врз нив се ставаат сечкани суви пиперки.
  6. Се зоврива вода и се полива врз сармите.
  7. Тенџерето се става во рерна на 200 степени околу 2 часа.
  8. Се прави запршка – во тава на оган се загрева масло, се додава лажица црвен пипер и се меша. Запршката се полева врз готовите сарми.
  9. Се пече уште 10 минути и се вади од рерната.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: